Wat zijn groene middelen?

Hoe werkt Quantis?

Waarom Quantis gebruiken?

Elke vorm van stress kost energie of beschadigt de plantencellen, wat een verminderde fotosynthese geeft en dus ook een lager opbrengstpotentieel.

Quantis helpt de processen van de plant in balans te houden tijdens perioden van hoge  energiebehoefte (bv. knolzetting, bloei, etc.) en abiotische stress.

Hoe werkt Quantis?

De combinatie van deze verschillende elementen versterkt en ondersteunt de aardappelplant tijdens de sleutelmomenten: knolzetting en bloei. De opbrengst en de knolkwaliteit zijn op deze manier beschermd.

De natuurlijk componenten die in QUANTIS zitten werken als anti-oxydanten en osmoseregulatorenom op die manier de negatieve impact van stress op de plantencellen op te vangen.

Hoe werkt Quantis?

 

Het verlichten van stress

Hoe verlicht Quantis abiotische of groeigerelateerde stress?

Het belangrijkste bestanddeel van Quantis is organische koolstof, waaronder suikers en organische zuren met antioxiderende eigenschappen.

Deze antioxiderende effecten zijn cruciaal om de toxiciteit te minimaliseren die wordt veroorzaakt door reactieve zuurstofsoorten (ROS - bekend als vrije radicalen) in cellen in planten die onder stress staan.

Organische koolstof en aminozuren in Quantis zullen ook energie- en eiwitbouwstenen leveren. Deze zijn zowel nodig voor actieve fotosynthese alsook voor een efficiëntere opname van voedingsstoffen die onder stressvolle omstandigheden snel kan verminderen. Als stress in de aardappelplant verminderd kan worden, dan biedt dit potentieel voor een betere groei, dus een hogere opbrengst.

Waarbaarheid blad

Wat is de osmo-protectieve functie van Quantis?

QUANTIS start pro-actief een aantal celprocessen (versterking van het plasmamembraan bijvoorbeeld) om zo de turgordruk binnen de cellen voldoende op peil te houden en de oxidatieve stress tegen te gaan. Bovendien sluiten de huidmondjes niet volledig, de CO²-uitwisselingen worden in stand gehouden.

Dit laat de plant toe om de fotosynthese efficiënt verder te zetten en de productie op peil te houden van specifieke eiwitten voor groei en ontwikkeling, wat op zich de  belangrijkste motor is van opbrengst en kwaliteit.

Hittestress

Welk effect heeft hittestress bij aardappelen?

Wanneer planten onder stress komen te staan, reageren cellen op moleculair niveau om de effecten van hitte en droogte te verzachten. Iedere keer als een celfunctie zich aanpast, is energie nodig die anders zou kunnen worden gebruikt voor groei en opslag van koolhydraten, bijvoorbeeld in aardappelwortels en -knollen. Het resultaat kan een opbrengstvermindering zijn in zowel het aantal als ook de grootte van de knollen, naast consistentie van kwaliteit.

Download de Quantis brochure met alle informatie