Toegankelijkheidsverklaring

We erkennen het belang van het aanbieden van een website die inclusief en toegankelijk is voor alle bezoekers van onze website. Deze pagina geeft uitleg over:

  • onze aanpak om deze website toegankelijk te maken;
  • de functies die we bieden om de toegankelijkheid van de website te verbeteren;
  • waar u terechtkunt met vragen of feedback voor ons.

Aanpak

We streven ernaar met onze website minimaal te voldoen aan de eisen en criteria voor niveau A van de World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 Guidelines voor het toegankelijk maken van content.

Toegankelijkheidsfuncties

Toegang via het toetsenbord

We hebben 'skip to main content'-links geplaatst voor directe toegang tot de hoofdinhoud van de pagina, zonder dat u via het navigatiemenu hoeft te gaan.

Lettergrootte

U kunt de lettergrootte aanpassen in uw webbrowser via: Weergave - Lettergrootte. Afhankelijk van instelling die u selecteert, kan de weergave van bepaalde pagina's anders zijn dan bedoeld.

Alternatieve tekst voor afbeeldingen

We bieden voor alle afbeeldingen een passende alternatieve tekst.

Headerelementen

Er zijn HTML-headerelementen gebruikt voor de weergave van de paginastructuur, en ter ondersteuning van software die het navigeren van header naar header binnen de pagina mogelijk maakt.

Linktekst

Alle hyperlinks moeten ook buiten hun context begrijpelijk zijn en worden duidelijk aangegeven in een tekststijl die afwijkt van de hoofdtekst.

JavaScript-onafhankelijkheid

Daar waar JavaScript of andere scripts worden gebruikt voor navigatie of functionaliteit wordt een alternatief geboden indien uw browser deze niet ondersteunt.

Kleurcontrast

We hebben de kleurencombinaties van de teksten en de achtergrond gecontroleerd om te zorgen voor voldoende contrast en we hebben de informatie niet enkel met kleur aangeduid.

Stijlbladen

We hebben Cascading Style Sheets (CSS) gebruikt voor het beheer van de paginaweergave en de inhoud is voorzien van een goed gestructureerde mark-up. Als CSS niet wordt ondersteund of is uitgeschakeld, is de inhoud van de site nog steeds toegankelijk en kan deze worden gelezen.

Vragen en feedback

Als u moeilijkheden ondervindt met het raadplegen van informatie op deze website of als u feedback heeft voor ons, dan kunt u ons mailen of schrijven. Zie hiervoor de contactgegevens op deze pagina.

Revisiedatum

Deze Toegankelijkheidsverklaring is laatstelijk bijgewerkt op 25 mei 2018.