Bescherm uw appelen optimaal
Fruitteelt in België
De Belgische fruitproductie is vooral gekenmerkt door zijn vooruitstrevende teelttechnieken en zijn hoge kwaliteitsnormen.
In België is de fruitteelt vooral aanwezig in Vlaanderen (90% van de totale oppervlakte), meer bepaald in het zuiden van de provincie Limburg, in de streek van Sint-Truiden. De meest belangrijk geteelde fruitsoorten zijn appelen, peren en aardbeien. Kersen, pruimen, rode bessen, frambozen maken daar ook deel van uit, en in beperkte mate, druiven. De totale geteelde oppervlakte schommelt rond de 20.000 ha. Het grootste gedeelte wordt in openlucht geteeld, enkel een 100tal ha (aardbeien en druiven) worden onder bescherming geteeld (onder glas of onder plastiek tunnels). In 20 jaar tijd is de structuur van de fruitondernemingen gewijzigd, ze zijn overgegaan tot een exploitatie die klassieke landbouw met fruitproductie combineren.
Er zijn 3 mogelijkheden om het fruit te commercialiseren:
- De veilingen. Deze zijn goed ontwikkeld en zorgen voor de verkoop in België maar ook voor de export
- De verwerkende industrie
- De directe verkoop

Bewaarziekten
Onder de verzamelnaam bewaarziekten schuilen veel schimmelziekten. Enkele voorbeelden van typische bewaarziekten zijn: Botrytis, Gloeosporium, Nectria, Monilinia en Penicillium.

Insectencontrole
Insecten zijn een veelvoorkomend probleem in de fruitteelt. Syngenta heeft een aantal middelen in haar pakket tegen schadelijke insecten in uw fruitgaard.

Ziektebestrijding
Schimmels kunnen de opbrengst en kwaliteit van de appel aanzienlijk beïnvloeden en is een probleem gedurende het gehele teeltseizoen. Syngenta heeft een aantal middelen op de markt om een goede kwaliteit fruit af te leveren met de juiste condities.