Appel

Gewasbescherming in appel

Gewasbescherming in appelen

U weet als geen ander hoe belangrijk het is om een hoogproductieve appelteelt te hebben met vruchten van een gave kwaliteit. Binnen Syngenta is de expertise aanwezig om u hierbij te helpen. Samen kunnen we niet alleen een mooie appel telen, maar ook een appel met volledige markttoegang.

De eerste uitdaging in de teelt is om ervoor te zorgen dat voldoende bloemen appels worden. Vervolgens zal het worden blootgesteld aan verschillende schimmels zoals schurft en meeldauw. Niet alleen wij, maar ook de fruitmot lust graag een appel, Affirm® kan hier een goede oplossing in bieden. Aan het einde van de teelt moeten de vruchten optimaal beschermd worden tegen bewaarziekten zoals botrytis. Hieronder ziet u het groeischema van een appelboom. 

Schimmels in appel

Uw vrucht wordt blootgesteld aan verschillende schimmels zoals schurft en meeldauw. Wij geven u de tools om uw teelt hier tegen te beschermen. Deze middelen hebben de kracht om uw appels te beschermen met behoud van volledige markttoegang.

Bewaarziekten in appel

Onder de verzamelnaam bewaarziekten schuilen veel schimmelziekten. Enkele voorbeelden van typische bewaarziekten zijn: Botrytis, Gloeosporium, Nectria, Monilinia en Penicillium.

Insecten in appel

Insecten zijn een veelvoorkomend probleem in de fruitteelt. Syngenta heeft een aantal middelen in haar pakket tegen schadelijke insecten in uw fruitgaard.