Voorkom schade van de tweede generatie fruitmot

1024x573_bnl_perenboom

Let op de vlucht van de tweede generatie fruitmot!
Nu kort voor de oogst kan je alleen nog middelen inzetten met een korte veiligheidstermijn.

AFFIRM en zijn zeer korte wachttijd

Voor een goede bestrijding zonder risico op residu is AFFIRM® op dit moment nog het enige effectieve beschikbare middel. AFFIRM heeft een wachttijd van 3 dagen. Dit product pas je toe aan 2 kg/ha fruitboomhaag of 3 kg/ha standaardboomgaard. Bij aanhoudende druk kan je de behandeling nog eens herhalen. Het maximaal aantal bespuitingen van AFFIRM is drie keer. Naast de erkenning op fruitmot, heeft de ervaring ons geleerd dat AFFIRM tevens bladrollers, bladmineerders en andere rupsen bestrijdt.

300x200_bnl_fruitmot

Een goed product verdient een TOP bescherming!

300x200_bnl_perenoogst_in_karren

Afgelopen weken zijn redelijk stressvol verlopen. Van extreme temperaturen naar plaatselijke neerslag gecombineerd met wind. De oogst van Conference peren start wederom vroeg. Voordat de pluk begint is het van groot belang de vruchten een goede bescherming te geven tegen alle mogelijke bewaarziekten. Tijdens de neerslag zijn de vruchten heen en weer geslingerd door de wind en hierdoor kunnen allerlei kleine minuscule scheurtjes ontstaan (dit zie je niet altijd met het blote oog!). Dit zijn ingangspoorten voor bewaarziekten. Nu is het belangrijk die af te dekken met een zeer sterk fungicide met een korte veiligheidstermijn. 

300x200_bnl_switchppdadvertentie

SWITCH® en GEOXE® zijn dé ideale middelen om nu nog in te zetten voor de oogst. Ze combineren een sterke en brede werking en kunnen tot 3 dagen voor de oogst worden gebruikt. SWITCH is het enige bruikbare middel in het afspuitschema met een curatieve werking. Met de curatieve werking van SWITCH kan je de latente aantastingen aanpakken.

  • De dosering van SWITCH bedraagt 0,5 kg/ha fruitboomhaag( LWA) of 0,75 kg/ha standaardboomgaard
  • GEOXE past u toe in een dosering van 0,25 kg/ha fruitboomhaag (LWA) of 0,375 kg/ha standaardboomgaard (omrekeningsfactor 1,5 van LWA naar standaardboomgaard)
  • Bij hogere plantages mag je maximaal 0,45 kg/ha standaardboomgaard of kg/ha grondoppervlak GEOXE inzetten