Voorbereidingen voor het volgende teeltseizoen zijn gestart

1024x573_bnl_tarwe_aren

De granen zijn nog maar koud (onder warme omstandigheden) van het veld en de voorbereidingen voor het volgende teeltseizoen zijn alweer bezig. Geoogste zaaigranen moeten worden gedroogd, geschoond en gekeurd. Als laatste handeling voor het opzakken is daar ook de zaaizaadbehandeling.

Zaaizaden zijn de start van de volgende top opbrengst en moeten dus goed beschermd worden tegen kiem en bodemschimmels. De zaden moeten ongehinderd kunnen uitgroeien tot jonge sterke planten.

Vibrance® DUO en Vibrance® Star hebben zich inmiddels bewezen als zeer effectief tegen Fusarium soorten, kafjesbruin, sneeuwschimmel, steenbrand en stuifbrand.

300x49_bnl_vibrance_star

Vibrance Duo is de combinatie van de actieve stoffen sedaxane en fludioxonil. Sedaxane heeft als eigenschap dat het de beworteling van de plant stimuleert, waardoor deze meer voedingsstoffen en vocht uit de grond kan opnemen en daardoor sterker de winter in gaat. Rooting Power noemen we dat. Daarnaast zorgt de combinatie tussen sedaxane en fludioxonil voor een excellente ziektebestrijding op zaad- en grondgebonden schimmels zoals Fusarium en sneeuwschimmel.

Vibrance Star is het meest effectief tegen stuifbrand in gerst.

In de onderstaande video kunt u het effect van Vibrance zien. Want door die verbeterde wortelgroei kunnen de planten de in de grond aanwezige meststoffen beter op nemen voor een snelle begingroei. Hierdoor zijn de planten nog beter in staat om sterker de winter uit te komen, gereed voor hopelijk weer een top opbrengst!