Serenva

Wat is Serenva

Serenva is een van de sterkst beschikbare middelen voor bewaring. Serenva is niet alleen sterk op bewaarschimmels, maar ook op andere vruchtrotschimmels in de teelt zoals Alternaria en Zwartvruchtrot. Een belangrijk extra voordeel van Serenva is het gunstige MRL en ARfD profiel.

Waarom is Serenva zo sterk

Serenva bevat 2 actieve stoffen Fludioxonil en Cyprodinil. De combinatie van deze stoffen creëren de uitstekende werking. Cyprodinil heeft een curatieve werking, waardoor “de gemiste” infecties worden aangepakt. Fludioxonil legt een preventieve beschermlaag aan, waardoor nieuwe ziekte verwekkers geen kans krijgen.

Cyprodynil

Cyprodinil is het systemische curatieve bestanddeel van Serenva. Deze kan infecties terugpakken voordat ze tot ontwikkeling komen. Hierdoor is Serenva het perfecte middel om te starten met het bewaringsschema. Ook komt Serenva hierdoor perfect tot zijn recht na bijvoorbeeld een botrytis of zwartvruchtrot infectie.

Fludioxonil

Als het gewas schoon is, dan houdt fludioxonil het gewas schoon. Serenva brengt een preventieve beschermlaag met fludioxonil aan. Fludioxonil pakt de kiemende schimmelsporen aan. Bij een schoon gewas kan deze beschermlaag ook solo toegepast worden met Geoxe of Safir.

1+1=3

De stoffen alleen zijn al erg sterk, maar uit divese proeven zien we dat ze in combinatie elkaar versterken. Het 1+1=3 effect. Bekijk de tabel op welke (bewaar)ziekten de werkzame stoffen effect hebben. Door de 2 werkzame stoffen is het uitstekende partner voor resistentiemanagement.

Markttoegang

Een rotte vrucht verkoopt niet, maar een vrucht met een verkeerd residu-profiel verkoopt moeilijk. Bij gebruik van Serenva heeft u een gave vrucht met gunstig residu-profiel. Serenva heeft 2 werkzame stoffen die onder 33% MRL-norm blijven. Ook heeft Serenva geen ARfD-waarden, waardoor er nooit een ARfD vulling zal ontstaan.