Minecto One

Wat is Minecto One?

Minecto One is een toegelaten insecticide voor de gewassen appel en peer in België. Minecto One is een zeer effectief en flexibel in te zetten voor rups/fruitmot in hardfruit met een goede nevenwerking op bladrollers en bladmineerders.

Het gebruik van Minecto One kent risicobeperkende maatregelen. Hiervoor verwijzen we u door naar Akte 11119P-B.

Voordelen van Minecto One in fruitteelt

- Zeer effectief tegen ruspen
- Veelbelovende nevenwerkingen in thrips, kevers, wantsen en luizen
- Flexibel inzetbaar
- Translaminair (groeit mee met de plant)
- Betrouwbaar

Bewaarziekten in appels

Minecto One toepassen in de appelteelt

Minecto One kent een veiligheidstermijn van 7 dagen. U dient de insecticide toe wanneer de vruchtdiamter tot 10 millimeter is. Tussen de periode waarin vruchtval na de bloei plaatsvindt of wanneer de vruchten plukrijp zijn. Minecto One kent risicobeperkende maatregelen: houd een bufferzone aan van 20 meter met minimaal 99% driftreducerende spuittechniek. Dien het product maximaal 2 keer per 12 maanden toe en niet meer na 31 juli.

Minecto One toepassen op appels

Ter bestrijding van bladrollers en fruitmot raden wij een dosis aan van 0,1kg/ha haag. 1 tot 2 toepassingen met een interval van minstens 10 dagen.

Vragen over het gebruik van Minecto One in appels?

Minecto One in de perenteelt

Minecto One kent een veiligheidstermijn van 7 dagen. U dient de insecticide toe wanneer de vruchtdiamter tot 10 millimeter is. Het product dient toegediend te worden in de periode tussen de vruchtval na de bloei en wanneer de vruchten plukrijp zijn. Houd er rekening mee dat Minecto One risicobeperkende maatregelen kent: een bufferzone van 20 meter met minimaal 99% driftreducerende spuittechniek is hierbij belangrijk. Dien het product maximaal 2 keer per 12 maanden toe en niet meer na 31 juli.

Insectenbestrijding in peer

Minecto One toepassen op peren

Ter bestrijding van bladrollers en fruitmot raden wij een dosis aan van 0,1kg/ha haag. 1 tot 2 toepassingen met een interval van minstens 10 dagen.

Vragen over het gebruik van Minecto One in peren?