Een krachtige en lange werking

Snelle opname en hoge effectiviteit zorgt voor betere werking

Effectief

De basis is Solatenol, een nieuwe molecuul uit de SDHI-groep. Het product blokkeert de energieproductie van de schimmel waardoor deze afsterft. Het product is zeer efficiënt in gebruik, met lage hoeveelheden  wordt het gewenste resultaat bereikt. Solatenol is 3 tot 7 keer zo effectief als referentiemiddelen.

Hoge effectiviteit

Solatenol heeft een hoge effectiviteit, weinig werkzame stof geeft al een goed effect.

Hoeveelheid [nM] werkzame stof nodig voor 50% remming van Septoria tritici SDH-enzym

Snelle opname en lange werking

Direct na een bespuiting wordt Solatenol in de waslaag van het blad vastgelegd. Hierna wordt het product gelijkmatig in het blad verdeeld. Hierdoor is een bespuiting met Solatenol snel regenvast. Een uur na bespuiting wordt de werking niet beïnvloed door 20 mm regen. Daarnaast heeft het middel een lange werkingsduur waardoor het blad langdurig is beschermd en maximaal produceert.

Sterk in de praktijk

De kracht van de nieuwe werkzame stof Solatenol bewijst zich ook in de praktijk bij een proef op het ras Reflection uitgevoerd in Nederland op het PPO in Westmaas (2017). Een scan van het percentage groene bladmassa op 22 juni en de foto's op 5 juli laten zien dat Solatenol het gewas beter beschermt tegen roesten en het langer groen houdt. In vergelijking met het referentiemiddel leidt dit bij de oogst tot 600 kg meeropbrengst. 

Percentage groen blad

Percentage groen blad bepaald via een bladmassa-scan, waarbij groen op de foto als wit wordt weergegeven.