Syngenta presenteert 3 bodem- en biodiversiteitssensoren op Fields of Innovation 2022

3 bodem- en biodiversiteitssensoren op Fields of Innovation 2022
Bodeminsectensensor EDAPHOLOG (links) en Biodiversiteitssensor (rechts) worden tentoongesteld op Fields of Innovation 2022

Van 27 tot en met 29 september vindt Fields of Innovation plaats in Grootebroek. Gedurende deze week worden de nieuwste groenteninnovaties van Syngenta gepresenteerd. Speciaal dit jaar is de zogeheten TechZone, waar je meer te weten kunt komen over sensortechnologie en wat ze voor je teelt kunnen betekenen.

Experts van Syngenta zullen de Biodiversiteitssensor, Interra® Scan en de EDAPHOLOG bodeminsectensensor presenteren op het evenement in Grootebroek. Als u meer weet over wat er boven- en ondergronds gebeurt, kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen met zowel duurzaamheid als winstgevendheid in het achterhoofd.

Lees hieronder meer over de sensortechnologieën.

Biodiversiteitssensor

De biodiversiteitssensor is gelanceerd op het World Biodiversity Forum 2022 en biedt 24/7 biodiversiteitsmonitoring aan die automatisch, autonoom en betrouwbaar de meeste soorten identificeert. Deze gegevens kunnen helpen om te laten zien wat er vandaag in het veld aanwezig is en wat dat betekent voor de biodiversiteit in het algemeen. Ga voor meer informatie naar de Syngenta Group Biodiversity Sensor-pagina.

Interra® Scan

Interra® Scan is een service voor het in kaart brengen van de bodem; het geeft telers o.a. inzicht in de textuur en, het nutriënten- en koolstofgehalte van hun bodem. Met deze informatie kunnen telers hun inputs optimaliseren (denk aan precisie-bemesting of variabel zaaien) en werken aan hun bodemgezondheid. Een belangrijke stap in het streven van Syngenta om regeneratieve landbouw te ondersteunen door het herstel van de bodemgezondheid.

EDAPHOLOG bodeminsectensensor

De bodeminsectensensor is een autonome sensor voor automatische ecologische evaluatie van bodembiodiversiteit, bodemkwaliteit en de stabiliteit van het ecosysteem. Het geeft telers eenvoudig inzicht in de kwaliteit van hun bodem. De sensor is ontwikkeld door Syngenta in samenwerking met het Hongaarse Instituut voor Bodemkunde (ATK) en is nog in de onderzoeksfase. Syngenta heeft de ambitie om de daadwerkelijke impact van landbouwpraktijken op bodemkwaliteit beter in beeld te kunnen brengen.

Zie ook hier 

Vrij vertaald vanuit dit artikel