De nieuwe oplossingen voor stikstof-fixatie uit de lucht.

Gewasbescherming
Vixeran

In de wereld van de akkerbouw is het beheersen van bemesting een constante uitdaging, vooral nu mestnormen steeds strenger worden en de stikstofgebruiksnorm aan verandering onderhevig is.

Vixeran®/Nuvenio®/NutribioN®: je partner voor natuurlijke stikstofvoorziening

Vixeran®/Nuvenio®/NutribioN®,  is een natuurlijk product op basis van de unieke bacteriestam Azotobacter salinestris CECT 9690. Deze bacterie is in staat stikstof uit de (bodem)lucht te binden en zo gewassen van extra stikstof te voorzien. Hierdoor kan worden bespaard op de stikstofgift via kunstmest, terwijl de opbrengst hetzelfde blijft. Als de (wettelijke) mogelijkheden voor de N gift al te krap is voor een optimale groei, kan door het gebruik van Vixeran toch een extra opbrengst worden behaald.

Eenvoudige integratie en duurzame landbouw

Vixeran®/Nuvenio®/NutribioN® (met een dosering van 50 gram/ha) is niet alleen een stap richting duurzamere landbouw, maar het is ook gemakkelijk in gebruik. Het kan gecombineerd worden met herbicide- of fungicidebehandelingen of met groeiregulatie worden ingezet, waardoor toepassing in uw bestaande werkgangen naadloos verloopt.

Ontdek Vixeran®/Nuvenio®/NutribioN® op onze nieuwe website. Klik hier