Syngenta introduceert VIXERAN

Biologicals
vixeran

Syngenta zet zich in voor stikstofbinding en heeft de goedkeuring van VIXERAN® verkregen, een bacteriële oplossing voor stikstofbinding met zowel blad- als wortelwerking.

Deze nieuwe stikstofbindende oplossing is samengesteld uit de Azotobacter salinestris CECT9690-stam en is goedgekeurd voor vele gewassen. De originaliteit en kracht van Azotobacter salinestris CECT9690 is dat het stikstof op twee niveaus fixeert: op blad- én op bodemniveau.

Er zijn de afgelopen jaren tal van proeven uitgevoerd in Europa, met name op graan- en maïsgewassen. De resultaten tonen aan dat het gebruik van VIXERAN een afname van stikstof met ongeveer 30-40 eenheden per hectare kan compenseren.

Oorspronkelijk gepland voor 2024, stelt de vroege goedkeuring van VIXERAN ons in staat om u deze nieuwe technologie als primeur aan te bieden voor het seizoen 2023 zodat u dit nieuw product kan uittesten in granen en maïs.  Komend jaar zullen ook ander teelten binnen Syngenta uitvoerig worden getest om jullie ook daar een nauwkeurig advies te kunnen geven in 2024.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw vertegenwoordiger voor meer informatie te verkrijgen over de vele andere voordelen van VIXERAN.

Leer meer over VIXERAN in deze video  of lees aandachtig onze nieuwe folder.