Het roest probleem in prei op het Groentenplatform

Het roest probleem in prei

De juiste staalborstel om roest in prei te bestrijden

De opties om roest effectief te bestrijden liggen niet voor het oprapen. Een beperkt aantal toepassingen en actievestoffen is beschikbaar. Met de komst van steeds zachtere winters ontwikkeld de roest in prei zich makkelijk de winter door. Een extra sterke toepassing is voor veel prei een waardevolle toevoeging. Nieuwsgierig geworden naar de Syngenta oplossing? Kijk dan snel verder

Groentenplatform prei

Gunstige omstandigheden voor roest

Vochtig en gematigd warm weer (10-21°C) zijn optimale omstandigheden voor roest in prei. Ochtendmist of condens op het blad bevordert de ziekte. Roest komt vooral voor vanaf augustus als de luchtvochtigheid oploopt in de nachten. Vorst stopt de ontwikkeling van roest, maar doodt de schimmel niet. 

Groentenplatform roest in prei

Roest bestrijden met Syngenta

De nieuwe ontwikkeling van Syngenta is een zeer sterk preventief middel met een lange duurwerking. Timing van inzet hangt af van het oogstmoment. Moet de prei de hele winter door komen? Dan is een late toepassing nuttig om het risico van roest uitbraak tijdens een zachte winter te verlagen. Wordt de prei in het najaar geoogst? Dan kan een vroege inzet waardevol zijn om zo preventief een basis te leggen tegen roest.

Groentenplatform

Op het Syngenta Groentenplatform willen wij graag onze verschillende oplossingen in koolgewassen met u delen. ...

Groentenplatform Powered by Stars