Bloemkool

Bloemkoolveld

De beste rassenkeuze in bloemkool

Maak kennis met onze prachtige bloemkoolrassen

Het hele seizoen een mooie strakke bloemkool kunnen leveren? Daarvoor zijn teeltplanning en rassenkeuze erg belangrijk. Syngenta helpt u hierin en biedt u een breed assortiment aan: van vroeg naar laat, voor alle gewenste sortering en markten. Onze rassen zijn sterk tegen veldslijtage en leveren steeds prachtige bloemkolen.

Voor de industrie

Onze rassen David, Clarina, Java en Gohan zijn echte toppers. Dankzij een korte groeiduur kunt u goed plannen en met zekerheid oogsten! Ook zijn de kolen zwaar en vast, en daardoor zeer gewaardeerd door de industrie.

  • Clarina, knolvoetresistente dubbeldoele topper

Ons knolvoetresistent ras Clarina vormt voor vele telers nog steeds een belangrijke basis voor hun bloemkoolteelt. Het geeft een zekerheid op percelen waar vaak al kolen of kruisbloemige groenbemesters gestaan hebben. Net als bij David is belangrijk om steeds voldoende aandacht te schenken aan een goede basisbemesting bij Clarina. Beiden worden bij voorkeur in trays opgekweekt om zo de bladgroei nog meer te stimuleren en het risico op boorders te beperken.

Bloemkool industrie
  • David, zaaien om zekerheid te oogsten

David mag in uw teeltplanning niet ontbreken! De goede resultaten van voorgaande jaren geven aan dat dit ras u een stabiele en oogstzekere bloemkoolteelt biedt zowel voor eerste als voor tweede vrucht. David heeft met zijn korte groeiduur een ideale uitgangspositie om dé basis te vormen voor uw teeltplanning in zowel eerste als tweede vrucht! De zware vaste kool overtuigde reeds menig telers onder u. En wij verzekeren u dan ook dat David u ook dit jaar op deze vlakken niet in de steek zal laten. Belangrijk om aan te geven dat David voldoende bemesting vraagt bij de start en bij voorkeur in trays wordt opgekweekt. Dit om de beste resultaten te bereiken en u zo de zware en vaste kool alle mogelijke kansen geeft om uit te groeien tot een maximale opbrengst!

Industriegroenten
  • Java, super vast met hoge opbrengst

In uitvoerige praktijktesten is gebleken dat Java (SGC3083) een mooie aanvulling is in het huidige rassenassortiment voor de bloemkool-industrieteelt. Java kent dezelfde kwaliteiten als topras David: uitstekende koolkwaliteit, excellente vastheid en hoge opbrengst. Het ras is geschikt voor zowel 1ste als 2de vrucht, met 3 à 5 groeidagen meer dan David in 1ste vrucht en 5 à 7 dagen meer ten opzichte van David in 2de vrucht. Java heeft dus iets meer tijd om zijn bladmassa goed te ontwikkelen en heeft een goede groeikracht en zelfdekbaarheid. Het planttype is echter heel gelijkaardig aan David en we raden dus aan om dezelfde stikstofgift aan te houden.

Syngenta - Java open dag
  • Wonder, perfecte aanvulling op David

Als aanvulling in de planning kan u ook Wonder inplannen. Met 5-7 extra groeidagen vormt Wonder een goede spreiding met David en andere rassen met kortere groeiduur om op dezelfde datum te planten.
Net als David wordt Wonder gekenmerkt door een zeer vaste en zware kool. De uniformiteit in oogstmoment is bij al onze rassen zeer groot, ook bij Wonder, wat een groot voordeel naar arbeidsplanning biedt! De bladstand van Wonder is omvangrijker en heeft dus minder stikstof nodig dan David.

Voor de verse markt

De perfecte presentatie in de kist? Daar gaat u voor! We beschikken over zeer sterke rassen en die stellen graag aan u voor. Deze rassen mogen volgens ons niet in uw teeltplanning ontbreken!


Ook bieden wij bloemkool-rassen in kleuren!

Celine en Kevin

Lees hoe Celine en Kevin hun werk met passie doen!

TopRes

Wat betekent dit logo?