De optimale bescherming tegen ziektes in bietenteelten

Een krachtige oplossing die zich vertaalt in een uiterst langdurige bescherming

Quadris Gold/Bicanta/Angle zijn krachtige fungiciden die een breed werkingsspectrum hebben tegen verschillende ziekten. De combinatie van twee actieve stoffen  in Quadris Gold/Bicanta/Angle garanderen een doeltreffende bescherming tegen de belangrijkste ziekten: bladvlekkenziekte (cercospora), ramularia, roest en witziekte én ook tegen rhizoctonia

Wat is Quadris Gold/Bicanta/Angle?

Deze oplossing bevat twee actieve stoffen van twee verschillende families:125 g/l difenoconazool (remmend effect)125 g/l azoxystrobin (langdurige werking)Oplossing tegen rhizoctonia die vroeg in het seizoen kan gebruikt worden (BBCH 39 tot 49), alsook bij een eerste (T1) en een tweede behandeling (T2) tegen bladziekten.

Het voordeel van het mengen van twee actieve stoffen

Bicanta/Angle/Quadris Gold bevatten difenoconazool, bekend vanwege zijn breed spectrum tegen ziekten in de bietenteelt. Een verhoogd gehalte difenoconazool (125 g/ha) in de formulering staat garant voor een uitstekende doeltreffendheid.

Azoxystrobin is een nieuwe molecule in de bietenteelt en een bijzonder goede oplossing tegen Stemphylium. In de strijd tegen andere schimmels zoals roest, meeldauw, witziekte  en ramularia, versterkt azoxystrobin het effect van difenoconazool. Zoals we weten is cercospora resistenter geworden tegen strobilurines en azoxystrobin zou dan ook niet veel effect hebben op deze schimmel. Om een goed resultaat te krijgen, kan je kiezen voor Bicanta dat een hogere dosis difenoconazool per hectare bevat.

Samenstelling

125 g/l difenoconazool + 125 g/l azoxystrobin

Dosis

1 l/ha

Teelten

Suikerbieten & voederbieten

Ziekten

Goedgekeurd tegen bladvlekkenziekte, ramularia, witziekte en roest

Gebruik

2 keer/seizoen (interval van 21 dagen)

Bufferzone

2 m (50 % & 75 % driftreductie), 1m (90% driftreductie)

Veiligheidstermijn voor de oogst

35 dagen