Moddus Evo

Ben je klaar voor de groeiregulatie van je granen? Advies MODDUS & SCITEC

Gerst :

De toepassing van halmversteviging in 2 werkgangen (1ste knoop gevolgd door behandeling laatste blad) laat toe om de plant optimaal te verstevigen, zonder excessief te verkorten:

  1. Door vroeg toe te passen zal de versteviging/verdikking van de stengelbasis een efficiënte bescherming zijn tegen legering
  2. De herhaling op het laatste blad (samen met het fungicide) vermijdt het afbreken van het bovenste stengelgedeelte en de aar. 

Ons advies in gerst : Moddus of Scitec 0,3 à 0,5 l/ha op stadium 1ste knoop, gevolgd door een verlaagde dosis ethefon op het laatste blad.

Alles weten over de groeiregulatie in gerst: Klik hier

Tarwe :

De aanbevelingen zullen hier aangepast moeten worden in functie van de rasgevoeligheid, de staat van het gewas en de omstandigheden op moment van toepassing. 

In veel gevallen zal de versterking van CCC met Moddus of Scitec gedaan kunnen worden aan een  dosis van 0,2 - 0,25 L/ha, aan te passen aan de gewasdichtheid. Deze combinatie is best in te zetten als het gewas het stadium oprichten-1ste knoop heeft bereikt.

In ieder geval is een vroege toepassing steeds aan te bevelen, want :

  • het versterkt de stengelBASIS,
  • de verkorting is matig (hoe later de toepassing hoe meer verkorting en hoe minder versteviging)
  • het gewas wordt meer homogeen : de grootste planten zullen wat meer afgeremd worden, wat toelaat aan de andere planten om zich beter te ontwikkelen. Na vele jaren proeven werd gemiddeld een opbrengststijging in de orde van van 250 kg opgemeten (in proeven waar geen legering was).

Alles weten over de groeiregulatie in tarwe:  Klik hier

Praktische info :

Moddus of Scitec kan gemengd worden met fungiciden en is mengbaar met veel anti-dicotyle middelen (Allié, Biathlon, Biathlon Duo, Gratil, Primstar, Primus, Starane, …). 

Te vermijden mengingen zijn : vloeibare N, de grassenmiddelen met olie, de phytohormonen, …

In het geval van drievoudige mengingen, fungicide + Moddus of Scitec + herbicide, is het best een herbicide te nemen met als formulering SC ou WG. 

Moddus of Scitec altijd als laatste in de tank gieten.

Bufferzone : 1 m bij klassiek techniek (50 % driftreductie),                           

Aantal toepassingen : 1/seizoen

Alles over groeiregulatie in granen weten: klik hier