You are here

Zaaizaad is geen snoepgoed

Suikerbieten
03.03.2021
1024x573_bnl_folder en stickeractie banner

Wees voorzichtig met zaaizaad!

Het is de basis van een gezonde teelt. In veel gevallen is zaaizaad behandeld; biologisch of chemisch. Alle redenen om er verstandig mee om te omgaan.

Binnenkort worden de eerste suikerbieten weer gezaaid. Suikerbieten worden goed beschermd door een coating van Vibrance® SB en Force® 200CS. Maïs daarentegen wordt beschermd door Vibrance® en Force 200CS. Met deze behandelingen zijn de plantjes optimaal beschermd tegen kiem- en bodemschimmels en bodeminsecten.

Wat u echter niet moet vergeten is om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen:  

  • draag handschoenen, veiligheidsbril en een stofmasker 
  • houd rekening met de windrichting en zorg dat u bij het legen van de dozen/zakken, met wind zijwaarts in de rug staat.

De formulering van Force 200CS kan irritatie of een tinteling van de huid geven bij blootstelling en ondeskundig gebruik.  Dat merkt u direct als u niet goed beschermd bent. Dit is NIET schadelijk maar kan wel hinderlijk zijn. Bescherming, ook tegen andere middelen op het zaad zijn aan te bevelen. Een goede bescherming van uzelf en de omgeving is daarom zeer zinvol.    

Binnenkort ontvangt u van ons een folder met voorzorgsmaatregelen. Bij deze brochure zitten stickers, met veiligheidsicoontjes, die u op uw zaaimachine/ zaaibakken kunt plakken. Dit is ongetwijfeld een goed geheugensteuntje wanneer u met behandeld zaaizaad werkt!

 

500x260_bnl_veiligheidssticker

Mocht u deze post, binnenkort, toch niet ontvangen hebben, scan dan onderstaande QR-code, vul het formulier volledig in en dan zullen wij alsnog het gevraagde toesturen.

  175x252_QR-code voor smartsheet stickers

Button Seedcare