Fruitmotbestrijding in appel en peer

Voorkom problemen met afzet appel en peer en bestrijdt fruitmot met Affirm

AFFIRM®: fruitmotbestrijding in appel en peer

De verhoogde vangsten van de eerste generatie in combinatie met het mooie weer van de afgelopen weken en de komende week gaan zeker resulteren in een hogere druk van de tweede generatie.  Zonder een goede bescherming zal de schade duidelijk groter zijn. De keuze van het product is cruciaal.

Sterke werking tegen fruitmot is een “must”

Om het gewas onder deze omstandigheden goed te beschermen is een sterk werkend middel nodig. AFFIRM is een doeltreffende fruitmotbestrijder met een werkingspercentage boven 90%. AFFIRM bestrijdt een breed spectrum aan rupsen. Naast rupsen van fruitmot worden ook rupsen van bladrollers, bladmineerders en vouwmijn-motten aangepakt.

AFFIRM is gunstig voor uw afzetmogelijkheden

De eisen van supermarktketens zijn streng en worden regelmatig bijgesteld. Hierbij stellen ze eisen naar het maximaal aantal actieve stoffen die in een analyse worden teruggevonden. Vandaar is het raadzaam om producten in te zetten die een gunstig residu-profiel vertonen. Met een wachttijd voor 0-residu van slechts drie dagen is AFFIRM het enige sterk werkende middel om residu te voorkomen.

Ons advies ter bestrijding fruitmot in appel: 

Pas AFFIRM 1 tot 3 keer toe in een dosering van 3 kg/ha standaard boomgaard of 2 kg/ha verticale haag. De eerste bespuiting vanaf het uitkomen van de eerste eieren (half juni-september). De bespuiting na 7 tot 14 dagen herhalen.

Ons advies ter bestrijding fruitmot in peer:

Pas AFFIRM vanaf 1 juli 1 tot 3 keer toe in een dosering van 3 kg/ha standaard boomgaard  of 2 kg/ha verticale haag.

Bufferzone van 20 meter  met 75% driftreducerende techniek.

Affirm

Voor vragen en advies kunt u altijd contact opnemen met onze crop advisor fruit Mario Lagrou.

mario.lagrou@syngenta.com                 Tel. 04 974 947 99