You are here

Witziekte in appel

Appel
17.06.2019
1024x573_BNL-Witziekte in appelblad

Warmte en hoge luchtvochtigheid zijn ideaal voor de ontwikkeling van witziekte.  Wisselvallig weer  met regenbuien, nevel en mist in de morgen en voldoende hoge temperatuur,  kunnen voor een snelle ontwikkeling van witziekte zorgen. Bescherm de nieuwgevormde knoppen en start volgend jaar witziekte-vrij door het inzetten van TOPAZ®.

TOPAZ  is DE witziektebestrijder in appel. De dosering van TOPAZ is 250 ml/ha standaardboomgaard. U mag TOPAZ 4 keer toepassen per seizoen met een interval van minimum 7 dagen.

Witziekte in appel 

 

Stempylium in peer

De neerslag van vorige week en de gunstige temperaturen zorgen er nu ongetwijfeld voor dat sporen kiemen en mycelium verder kan uitgroeien.  Uit het onderzoek blijkt dat SWITCH® in een dosering van 0,75 kg/ha standaardboomgaard  het sterkste fungicide is om Stemphylium te bestrijden. SWITCH bestrijdt zowel kiemende sporen als mycelium. SWITCH mag je maximaal tweemaal inzetten in de bestrijding van zwartvruchtrot. SWITCH heeft ook nog een heel goede nevenwerking tegen Alternaria (dode knoppen).

Zwartvruchtrot op peer

Actie spuitdoppen BE