You are here

Weet u zeker dat uw fruit goed beschermd is?

Appel
24.09.2018
Appel

Ook dit is weer een bijzonder jaar. We zien een ontzettend snelle rijping. Zo was dit jaar het aandeel 1e pluk Elstar erg groot! Maar deze snelheid heeft ook nadelen. Kijk naar de arbeidsverdeling en de snelle teruggang van de hardheid van de Conference. Neem dit mee in de verwachte bewaarbaarheid van uw fruit.

Ik heb dit jaar een heel aantal residumonsters genomen en de daarbij behorende analyses bekeken. Op een paar uitzonderingen na is het algemene beeld dat de residuwaardes erg laag zijn. Zeker voor partijen die in de planning staan om lang bewaard te worden is het belangrijk dat ze voldoende beschermd zijn. Bij veel uitslagen heb ik mijn twijfels of dit het geval is.

Peren in krat                   Appels in krat

Wanneer u ook twijfels heeft of uw fruit goed beschermd is, dan kunt u nu nog met Geoxe®/Safir® bijsturen. De werkzame stof fludioxonil heeft een erg sterke werking tegen de belangrijkste bewaarziekten met een wachttijd van maar 3 dagen. Met een late toepassing met Geoxe/Safir hoeft u zich ook geen zorgen te maken voor een bovenwettelijke MRL/ ARfD overschrijding, zelfs niet als bij de toepassing de oorspronkelijke bescherming al goed was.
Geoxe/Safir 0,40kg/ha voor resistentie management is het aan te bevelen niet meer dan 3x fludioxonil in een teelt toe te passen.

Klik hier voor meer technische informatie over de werking van fludioxonil in Switch® en Geoxe/Safir.