Duurzame dialoog in het veld

De bodeminsectensensor is één van de innovaties in het veld
De bodeminsectensensor is één van de innovaties in het veld

In juni en juli ontvingen Edward Vander Linden, New Farming Technology Lead bij Syngenta en Christophe Jolly, landbouwer, verschillende groepen op de Interra Farm in Ittre, Belgïe. De bezoekers ervaren rechtstreeks duurzame, productieve landbouw in de praktijk op deze boerderij. Onderwerpen die tijdens de bezoeken aan bod kwamen, waren onder meer regeneratieve landbouw, biostimulanten, groene gewasbesherming, bodem en biodiversiteit, waaronder Operation Pollinator en bufferstroken. Ook konden bezoekers verschillende toepassingstechnologieën in actie zien, zoals driftreducerende spuitdoppen, de inzet van de digitale app SprayAssist en het gesloten vulsystem easyconnect.

Maar nieuwe bodeminsectensensor is ook onderdeel van de rondleiding. Hiermee is Syngenta samen met telers en Wageningen Universiteit recent een proef gestart om bodemgezondheid in de dagelijkse landbouwpraktijk te meten.

De rondleidingen zijn een uitstekende gelegenheid om te laten zien hoe conventionele en biologische landbouw elkaar kunnen aanvullen en hoe Syngenta samenwerkt met partners en telers om gestelde doelen te behalen zoals gesteld in het Good Growth Plan, de Sustainable Development Goals en Zero Impact Targets.

Dit jaar heeft de Interra Farm in Ittre, België al bijna 300 bezoekers mogen verwelkomen. Deze boerderij biedt een uniek inkijkje in de dagelijkse praktijk op een innovatieve boerderij en is daarmee een uitstekende plek voor een open discussie over de toekomst van de landbouw en de rol die Syngenta daarin speelt. Meer lezen over het Interra Farm Network? Klik dan hier.