Syngenta lanceert nieuwe bodemgezondheidsservice INTERRA®Scan in Nederland en België

Syngenta en duurzaamheid
Interra Scan
  • INTERRA®Scan is een service voor het in kaart brengen van de bodem met de hoogste resolutie ter wereld.
  • INTERRA®Scan geeft telers inzicht in de textuur, het nutriënten- en koolstofgehalte van de bodem om de voeding en koolstofvastlegging te optimaliseren.
  • INTERRA®Scan is voor het eerst in beschikbaar voor telers in Nederland en België.

Bergen op Zoom/Gent – 1 augustus 2023

Vanaf 1 augustus is de nieuwe INTERRA®Scan-service van Syngenta beschikbaar voor telers in Nederland en België. INTERRA®Scan brengt zeer nauwkeurig de bodem in kaart waardoor telers eenvoudig, beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen voor een gerichter gebruik van input. Dit betekent niet alleen productiviteitswinst, maar ook duurzamere praktijken voor bodemgezondheid op lange termijn.

Deze innovatieve dienst brengt de bodem in kaart in hoge resolutie voor maximaal 27 informatielagen. De kracht van INTERRA®Scan ligt in het vermogen om de textuur, het nutriëntengehalte en het koolstofgehalte van de bodem nauwkeurig in beeld te brengen. Dit stelt telers in staat om de voeding en koolstofvastlegging te optimaliseren, ongeacht de bodemvochtigheid, verdichting, bedekking of teeltomstandigheden. De service werkt daarom effectief onder een breed scala aan omstandigheden.

Johan de Dobbelaere, Hoofd Verkoop België & Vlaamse boer: "Op mijn bedrijf heb ik altijd gezocht naar manieren om de gezondheid en productiviteit van mijn land te maximaliseren en tegelijkertijd mijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ik ben er ook trots op dat ik voor Syngenta werk, waar we blijven innoveren voor een duurzamere landbouw. Ik had het geluk om deel uit te maken van de INTERRA®Scan pilot. Met INTERRA®Scan kan ik de conditie van mijn velden nauwlettend in de gaten houden, zodat ik snel kan reageren op veranderingen en proactieve beslissingen kan nemen. Deze service betekent minder giswerk, meer precisie en een hogere productiviteit, terwijl ik duurzaam werk."

INTERRA®Scan biedt telers direct economische waarde en is een potentiële lange termijn oplossing om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan door middel van regeneratieve landbouwpraktijken. Het digitale platform geeft telers toegang tot een uniek gedetailleerde bodemeigenschappenkaart en stelt hen in staat om eenvoudig variabele doseerkaarten te genereren voor hun toepassingen. Met INTERRA®Scan kunnen telers weloverwogen beslissingen nemen over wat ze waar moeten toepassen en hoeveel.

In Nederland wordt INTERRA®Scan in eerste instantie aangeboden via een beperkt aantal distributiebedrijven. In België kunnen telers zich direct aanmelden voor een scan. Voor meer informatie zie www.interrascan.nl of www.interrascan.be.