De gemiddelde oogst in Nederland ligt tussen de 40 en 60 ton/ha, dit verschilt per jaar
(bron: CBS statline)
Surface totale
De totale oppervlakte voor uienteelt in Nederland bedroeg 39.507 ha In 2021
(bron: CBS statline)
Production annuelle
Er wordt jaarlijks in Nederland 1.9 miljoen ton uien geteeld, dit verscheelt per jaar
(bron: Holland Onion Association).
Plantes saines, produit fini hautement qualitatif
Vous souhaitez sans aucun doute que votre culture d’oignon soit exempte de maladies (tâches des feuilles, mildiou, rouille...). Vous trouverez chez nous des produits efficaces et conseils appropriés.
De juiste stappen naar succesvolle ziektebestrijding
Preventieve en tijdige ziektebestrijding is onmisbaar bij de teelt van uien. Veel uienschimmels kunnen zich verborgen in het gewas bevinden, en omdat ze allemaal verschillende incubatietijden hebben, is het moeilijk om de ziekte te detecteren. Alleen preventieve middelen zijn beschikbaar. Door deze factoren wordt het steeds belangrijker om op tijd te starten met het beschermen van het gewas.
Meest voorkomende ziekte in het uiengewas
Valse meeldauw
Bladvlekkenziekte
Stemphylium
Notre conseil:
Houd de weersomstandigheden en het groeistadium van uien in de gaten. Het juiste moment om te starten met bestrijding van valsemeeldauw is belangrijk vanwege beperkte mogelijkheden. Zodra de uien pijpen langer vochtig blijven doordat er een microklimaat ontstaat in het gewas kan de infectie plaatst vinden. Dit kan al voorkomen als de uien nog maar 3-4 pijpen hebben. Curatief ingrijpen is bijna onmogelijk. Preventieve bescherming is daardoor belangrijk. Bij een juist startmoment is het vervolgens belangrijk om tussenpozen gesloten te houden, vooral bij snel groeiende uien en aanwezigheid van nachten met dauw.