ACTUALITES chou-fleur d'hiver


Syngenta's 2015 assortiment 

Het afgelopen winterbloemkool seizoen heeft geen grote problemen gekend , of het moet de vrij zware aantasting van Mycosphaerella zijn geweest die hier en daar toch wel aanwezig was. Door het toch vrij koude voorjaar kwam de oogst langzaam op gang, en was daarom niet te vergelijken met het vorige seizoen toen de oogst 14 dagen eerder van start ging. De meeste rassen hebben goed gepresteerd en konden voor een groot deel geoogst worden.

Ook de Winterbloemkool rassen van Syngenta hebben bewezen een oogstzekerheid te bieden! Voor het teeltseizoen 2015 – 2016 adviseren wij u graag onderstaande rassen, hiermee is onder normale winteromstandigheden een oogstplanning met winterbloemkool mogelijk vanaf eind maart tot begin mei. 

MARCASTLE 
Hybride winterbloemkool met een sterk groeikrachtig gewas en een redelijke zelfdekkendheid. Goede koolkwaliteit. Marcastle heeft een groeiduur van 245 tot 255 groeidagen vanaf het uitplanten en wordt normaal geoogst begin april.
   > Van Marcastle is voldoende precisiezaad commercieel beschikbaar.

MARCHER
Deze betrouwbare hybride heeft een groeikrachtig gewas en een prima herstellingsvermogen, een op-gerichte bladstand en een zeer goede zelfdekbaarheid. De kwaliteit van de kool is zeer goed, vast en wit. Marcher heeft een groeiduur van 255 tot 265 dagen vanaf het uitplanten. Dit ras heeft in het verleden  bewezen een zeer betrouwbare kwaliteit te leveren. Aanbevolen voor de oogst in de tweede helft van april.
   > Van Marcher is voldoende precisiezaad commercieel beschikbaar.

APRISTA (SGC6805)
Hybride winterbloemkool met een zeer sterk groeikrachtig gewas en een prima zelfdekkendheid. Zijn perfecte koolkwaliteit gecombineerd met de vastheid van de kool maken dit NIEUWE ras  tot een welkome aanvulling in het winterbloemkool assortiment. Aprista (SGC6805 ) heeft een groeiduur van 270 tot 280 groeidagen en valt in oogsttijd tussen Marcher en Mayfair.
   > Van Aprista is voldoende precisiezaad commercieel beschikbaar.

MAYFAIR
Mayfair heeft in de afgelopen jaren bewezen een meer oogstzekere winterbloemkoolhybride te zijn, die een goed ontwikkeld gewas heeft en zware vaste witte kolen produceert (ook bij warme weersomstandigheden in het voorjaar). Mayfair is sterk tegen de vorst en zeer goed zelfdekkend. De groeiduur bedraagt 280 tot 290 dagen vanaf het uitplanten. Aanbevolen voor de oogst eind April - begin mei.
   > Van Mayfair is voldoende precisiezaad met de fungicidecoating commercieel beschikbaar.

Bekijk ook onze brochure, of neem gerust contact op met onze Field Experts!