Hoogwaardige silomais + EAG? Het kan, met Syngenta! | Syngenta Belgie

You are here

Hoogwaardige silomais + EAG? Het kan, met Syngenta!

Maïs
13.02.2017
Vroegrijpe maïstoppers met EAG als bonus

Neem voorsprong en zaai vroegrijpe rassen!

Binnen het Gemeenschappelijk LandbouwBeleid (GLB) verplicht Europa onze landbouwers om te voldoen aan de regelgeving inzake gewasdiversificatie en Ecologisch AandachtsGebied (EAG).

Teeltplanmatig betekent dit voor onze veebedrijven een enorme uitdaging aangezien de EAG-mengsels vóór 1 oktober dienen ingezaaid te zijn.

Syngenta selectioneerde voor u een aantal  vroege, productieve silomaïstoppers (SY Amboss, SY Talisman,  SY Karthoun) waarmee u bij een vroege oogst geen opbrengst laat liggen en gelijktijdig uw bedrijfstoeslag maximaliseert. 2 van de 3 rassen worden ook in Maximaïs 215 verwerkt.

Op basis van hun lage FAO zijn deze rassen uiterst productief op korte tijd.

De resultaten binnen het praktijkgericht rassenonderzoek 2016 (Semzabel) spreken voor zich. De Syngenta rassen prijken daar aan de top op plaats 1, 4 en 6. Vroege maïsrassen zijn bovendien multifunctioneel inzetbaar voor zowel een vroege oogst als een late zaai (na gras). Kiest u voor dit Syngenta concept dan kunt u uw ruwvoedertekort opvangen met een vroege maiskuil vol topvoederwaarde en daarnaast uw EAG-mengsel tijdig inzaaien. Informeer u bij uw zaakvoerder en ervaar de voordelen want zoals steeds is de praktijk het beste bewijs.

grafiek Maximais