You are here

Succesvolle JAVA open dag!

Koolgewassen
13.09.2019

Een prachtig veld Java op 12 september, dat was de blikvanger van de dag. Het was een zonnige, winderige en helaas opnieuw droge dag zoals we er al veel gehad hebben de laatste tijd. Een mooi aantal telers onder jullie namen even de tijd om langs te komen op het demoveld in Langemark. 

De kwaliteit van de kolen was zeer goed, het veld was in goede conditie voor het planten en er werd recent ook 3x beregend, wat uiteraard niet altijd mogelijk is op alle velden.
Dit veld werd geplant op 25 juni en werd op het moment van de opendeurdag volop geoogst voor de verse markt.
De aanwezige telers waren heel enthousiast! Zeer vaste en kwalitatieve kolen, ze zagen er uit ‘om op te eten’.

Open dag JAVA september 2019

Open dag JAVA septmeber 2019 Open dag JAVA septmeber 2019We willen alle bezoekers bedanken en maken dan ook graag de winnaars bekend van elk 10.000 zaden gratis zaden Java voor komend jaar: 

  • Johan Vandeputte uit Vlamertinge
  • Sabine Janssens (Muylle Lieven) uit Hooglede
  • Verpoort Johan uit Oostnieuwkerke

We feliciteren de winnaars voor hun antwoord op de prijsvraag - Bij hoeveel telers werd dit jaar Java uitgepakt?

Dus heel wat telers onder jullie hebben zelf Java staan en zullen zelf kunnen oordelen hoe het ras dit jaar zal presteren. Natuurlijk is de prestatie van het ras dit jaar ondergeschikt aan de globale veldomstandigheden. Hoe het verdere seizoen nog zal verlopen zal afhangen van wanneer eindelijk wat regen van betekenis zal vallen. 

Bekijk zeker ook uw veld Java en hou de koolvorming in de gaten. Omdat Java heel betrouwbaar is in groeidagen kunnen we er van uitgaan dat de koolvorming zal verderzetten ondanks de droogte.

We zijn er opnieuw van overtuigd (net als de 5 voorgaande jaren dat we Java al zagen) dat dit ras een zeer mooie aanvulling is in het rassenaanbod! Zijn goede vastheid is de grootste troef. De rest is vooral afhankelijk van de externe omstandigheden zoals we elk jaar gemerkt hebben.

We wensen jullie alvast veel succes met het komende oogstseizoen! Bedankt aan de bezoekers en proficiat aan de winnaars!

Kevin Butaye en Celine Denys

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

Java werd in 2018 geïntroduceerd in België als een heel betrouwbaar industrie bloemkoolras. Java groeit in 3 a 7 dagen meer t.o.v. referentie David tot een zeer vaste kool. Het ras werd met enthousiasme ontvangen en we kunnen zeggen dat, na een jaar in de teelt, het ras komt de beloftes na!

Java is inzetbaar zowel voor 1ste als 2de vrucht:

  • Goede planbaarheid
  • 3 à 7 extra groeidagen t.o.v. David voor een prima oogstspreiding
  • Goede groeikracht en zelfdekbaarheid
  • Gezond gewas, gekende Syngentakwaliteit
  • Mooi gevormde roosjes
  • Uitstekende vastheid
  • Een topper in opbrengst !

>> Meer weten over JAVA? Klik hier!