You are here

Meer oogstzekerheid? JAVA, graag!

Koolgewassen
25.10.2018

Ga met onze experts het veld in en neem een kijkje naar ons nieuwe topras Java!

Van veel telers horen we nu al dat hun David, Gohan en Clarina geoogst zijn en wederom tonen deze drie toppers uitstekende opbrengsten. We krijgen ook vanuit verschillende hoeken – telers en verwerkers – heel positieve commentaren te horen op de kwaliteit van de afgeleverde bloemkoolroosjes.

Eind vorige week hebben wij Java tijdens onze open dagen mooi aan u kunnen voorstellen! We mochten heel wat enthousiaste telers ontvangen, met in totaal meer dan 80 geïnteresseerden. Dit was zeker een mooie kans om onze nieuwe topper Java letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten!

Syngenta - Java open dag
Voor de telers die er jammer genoeg niet bij konden zijn, blikken we hier kort op terug.

Het veld stond er mooi bij en werd afgelopen maandag in een keer weggeoogst. Dit in een planting na 1ste vrucht bloemkool, geplant op 16 juli. Dit wijst dus zeker op een uniforme zetting, zelfs na een droge 1ste vrucht, en op een zeer betrouwbare groeiduur!

Syngenta - Java open dag

De bezoekers waren ervan overtuigd: een nieuw topras, in het beperkte rassenaanbod!

  • Een mooie aanvulling voor de periode tussen David en langgroeiende rassen.
  • Vastheid en opbrengst zijn zeker gelijkaardig aan David, waardoor bij beide rassen hoge opbrengsten mogelijk zijn.
  • Zelfdekbaarheid en groeikracht zijn een verbetering ten opzichte van onze rassen David en Clarina.
  • Groeidagen komen ongeveer overeen met Gohan (in 1ste vrucht +3 dagen, in 2de vrucht +7 dagen t.o.v. David). In de teeltplanning dus goed en betrouwbaar in te plannen. Samen planten en gespreid, maar zeker op tijd oogsten!

Ook industrie toont zich geïnteresseerd in dit nieuwe ras, zeker op gebied van betrouwbaarheid en koolkwaliteit.

Syngenta - Java open dag
Een groot aantal telers onder jullie had zelf ook een proefje Java staan, welliswaar nog onder nummer SGC3083 (de kisten met het blauwe stokje). Van veel telers kregen we enthousiaste telefoontjes en reacties. Want op uw eigen veld kunt u vaak de beste conclusies trekken. Natuurlijk gaan we nog meer ervaring opbouwen, maar wij zijn zeker dat Java u van zijn kwaliteiten zal overtuigen in de komende jaren. Neem dus tijdig contact met ons op indien u interesse hebt om dit ras ook te gaan telen.

Namens het Syngenta bloemkoolteam, bedankt voor uw aanwezigheid en interesse!

> Meer weten over Java? Download hieronder de lealfet!

Java 2.14 mb

Syngenta - Java