You are here

JAVA zeer betrouwbaar nieuw TOP bloemkoolras!

Koolgewassen
04.02.2019

Succesvolle introductie

Met trots konden wij afgelopen najaar ons nieuwe bloemkoolras JAVA introduceren met een mooie opendag! Daar zijn heel wat geïnteresseerde telers op afgekomen. Kijk hieronder JAVA in beelden!

De bezoekers waren ervan overtuigd, een nieuw topras, in het beperkte rassenaanbod! Java is inderdaad een mooie aanvulling voor de periode tussen David en langgroeiende rassen. 

Syngenta - Java open dag

Syngenta - Java open dag
Java en David combineren dezelfde eigenschappen en horen dus beiden thuis in het teeltschema van de industrieteler: 

  • Goede opbrengst
  • Goede vastheid
  • Weinig oogstbeurten
  • Betrouwbare groeiduur, goed planbaar
  • Korte groeiduur waardoor flexibel in de planning
  • Sterk tegen rand en bladziekten
  • Sterk tegen bruine rozen in de kool

Dit is dus geen vervanging van David maar een mooie aanvulling door de 5-7 extra groeidagen met dezelfde betrouwbare koolkwaliteit. Een groot aantal telers onder jullie hadden zelf ook een proefje Java staan, welliswaar nog onder nummer (SGC3083). En vaak ook David als een van de standaardrassen. Van heel wat telers kregen we heel goede reacties op beide rassen.

Natuurlijk is nog meer ervaring nodig, maar wij zijn zeker dat Java u van zijn kwaliteiten zal overtuigen in de komende jaren.

Er is veel vraag naar de zaden van Java, de zaden voor eerste vrucht zijn reeds uitverkocht. In het voorjaar komt onder voorbehoud van goede zaadkwaliteit komt een grote partij beschikbaar voor de Belgische markt voor de zaai van 2de vrucht. De verdeling wordt gemaakt op telersniveau en we ontvingen reeds veel reservaties. Neem dus zo snel mogelijk contact met ons op indien u interesse hebt om dit ras ook te gaan telen

Bedankt voor uw interesse en alvast een fijn teeltseizoen!