You are here

Eerste vrucht van het land en proefras Wonder!

Koolgewassen
23.07.2020
Wonder

Zo goed als alle David, Java en Gohan zijn geoogst voor eerste vrucht bloemkool.

De bloemkool werd allemaal mooi op tijd geplant maar door het aanhoudende droge weer maakten de planten onvoldoende gewas aan. Vroeg beregenen was noodzakelijk om voldoende gewas te bekomen maar dit was niet makkelijk omdat er eind mei al een captatieverbod was.

Naast het droge weer kampten we ook met koolvliegproblemen en wildschade. De koolvliegdruk was terug enorm hoog dit jaar. We zagen verschillende percelen met 10-tallen eitjes per plantje.

We hadden een heel snelle en vroege start van de bloemkooloogst maar door de frequente regenval vanaf 17-20 juni zagen we nogal wat uitstel bij de latere rassen/plantingen waardoor het toch nog een lang oogstseizoen zal worden.

  

Op 26 juni hebben we een opendag gehouden op een veld in Ardooie. De bezoekers zijn overtuigd van de kwaliteiten van David en Java.

Daarnaast hadden we op dit veld ook een nieuw proefras staan, namelijk Wonder. We doen dit jaar alvast uitgebreid proeven met dit nieuwe proefnummer. In eerste vrucht hadden we Wonder op 29 velden in proef staan. Wonder heeft een heel goeie groeikracht en daarnaast ook een heel goeie koolwaliteit. Hij is 7 dagen later dan David en 4 dagen later dan Java in eerste vrucht.
   
In tweede vrucht hebben we Wonder ook opnieuw in proef staan op meer dan 60 velden. We blijven jullie verder informeren over dit proefnummer.
 
Bekijk onderstaande filmpje over Wonder, ons nieuwe ras ter beproefing:


Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

Voor vragen neemt u contact met onze experts op!