You are here

Dit zijn de winnaars van de open dag spruitkool

Koolgewassen
23.12.2016

Enkele weekjes geleden hielden we in Hooglede onze jaarlijkse Syngenta spruitkool open dag. Het tentje, de branders en zeker de jenevertjes en warme koffie kwamen goed van pas op deze koude maar mooie dag. Ondanks de moeilijke marktsituatie zat de sfeer goed. Het werd een interessante namiddag waar we enkele beloftevolle nieuwkomers konden voorstellen en waar telers onder elkaar even konden bijpraten en hun ervaringen delen.

De standaardrassen stonden er zeer mooi bij en er was veel interesse in het nieuwe proefras SGB1594 voor de oogstperiode eind oktober - begin november (Maximus/Crispus). Hiervan komt  volgend jaar op beperkte schaal proefzaad beschikbaar. Het hoogtepunt van de opendag was het nieuwe TOPRAS SGB1587 die bijzonder goed in de smaak viel bij de telers.

SGB1587 >> in 2017 volop commercieel beschikbaar!
• Cobus periode
• Hoog productief ras met uitstekende industrie sortering
• Sterk tegen veldslijtage
• Ruimere schakeling op de stam waardoor minder stressgevoelig en grotere oogstzekerheid

Tijdens de open dag hadden telers de gelegenheid deel te nemen aan de spruitkoolwedstrijd. Een correct antwoord levert een waardebon op voor 10.000 gratis spruitkoolzaden.

» Aantal spruiten in de bokaal: 267 stuks!
»  Schiftingsvraag, gewicht van de spruiten in de bokaal: 2.489 g!

wedstrijd spruitkool Hooglede

De telers die het meest nauwkeurige antwoord op de vragen hebben gegeven zijn:
- Raphaël Vanhaelewyn uit Zarren
- Dries Debussche uit Lendelede
- Marc Bourgois uit Houtem-Komen

De winnaars mogen hun prijs komen ophalen op de telersvergadering a.s. 10 januari in de Oude Melkerij in Gits!

Bij deze al een eerste uitnodiging voor de telersvergadering op 10 januari in Gits. De officiële uitnodiging met het programma volgt samen in de envelop met de brochures in de eerstkomende dagen. Hierbij willen we jullie trakteren op een hapje en een drankje om het nieuwe jaar in te zetten!

Mocht u nog vragen hebben over het nieuwe ras SGB1587 of over uw teeltplanning voor het komende seizoen kan u steeds contact met Celine Denys opnemen! (+32 472 04 97 41)