You are here

Actueel in bloemkool: eiafzet van koolvlieg vastgesteld!

Koolgewassen
27.04.2020
InduBlknieuws

We konden terug vaststellen dat velen David, Java, Clarina of Gohan in hun teeltplanning hebben in eerste vrucht bloemkool. Omdat ook wij begaan zijn met jullie teelt willen we jullie informeren met info die wij waarnemen wanneer wij percelen bezoeken.

Vrijwel alle bloemkool voor de eerste vrucht is in goede omstandigheden geplant.

 


Opgepast: Tijdens onze bezoeken aan de eerste vrucht percelen stellen we op verschillende plaatsen eiafleg vast van koolvlieg!

Ga na hoe lang de planten nog beschermd zijn door uw toegepaste koolvliegbehandeling, vanaf 4 tot 6 weken begint de behandeling zijn werking te verliezen, neem dan zeker contact op met uw gewasbeschermingsleverancier.

De koolvliegeitjes kan u terugvinden in de naaste omgeving van het stammetje, in de holte langs de stam naar de wortel van de plant toe. De eitjes zijn wit van kleur maar zijn klein en niet altijd gemakkelijk te zien. Kijk hieronder op de foto! Trek zeker eens het stammetje wat opzij en kijk in de holte of uw witte streepjes van zo’n 2-tal mm kan waarnemen. 


Meer info over onze rassenkeuze voor de tweede vrucht planting leest u hier!
Veel succes met de teelt en alvast een goede eerste-vrucht-oogst toegewenst. Voor alle vragen neemt u contact met ons op!