You are here

Fijne vleestomaat TCC14533 heet nu Ezanzo

Glasgroenten
24.10.2018
Syngenta Ebrando

In het segment van de fijne vleestomaten, ook Prince genoemd, beschikken wij over een aantal interessante rassen. Epundo en Ebrando zijn al twee bekende rassen onder de Belgische telers. Ze worden nu aangevuld door de nieuwe Ezanzo.

Eigenschappen

Ezanzo is geschikt voor belichte en onbelichte teelt en haalt veelbelovende productieresultaten. Het ras kenmerkt zich door een hoge (vroege) productie en zeer mooie vruchten. Deze zomer, door de extreme hitte, heeft Ezanzo het prima gered, met vrijwel geen neusrot ten opzichten van andere (referentie)rassen.

  • Vroege productie en hoge totaal productie
  • Stabiel planttype en vlotte zetting
  • Mooie vruchtkleur
  • Sterk tegen krimpscheurtjes
  • Witziekte tolerant
  • Sterk tegen neusrot

Proefresultaten

Zowel in de belichte teelt op het Proefstation in Sint-Katelijne-Waver, als in de onbelichte teelt van Proefcentrum Hoogstraten, valt Ezanzo op met een bijzonder hoge meeropbrengst van 16% ten opzichte van het referentieras. Ezanzo werd ook als proefras toegelaten in de segmentatie, zowel voor belichte als onbelichte teelt!

Syngenta Ezanzo proefresultaten onbelicht

Ezanzo in beelden: ga mee in de kas en ontdek onze topper!

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

En in de praktijk?

Deze zomer hebben we telers en teeltadviseurs aan het woord gelaten, over onze Prince-tomaten Wat vinden ze er van? Lees alle testimonials HIER!