De sensatie YOOM™ | Syngenta Belgie

You are here

De sensatie YOOM™

Glasgroenten
13.08.2019
Syngenta YOOM

De frisse nieuwe paarse YOOM™-cocktailtomaat is een regelrechte sensatie en heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de schappen en bij de consumenten thuis.

YOOM-tomaten met hun kenmerkende paarse kleur zijn het resultaat van een natuurlijk selectieprogramma van de tomatenspecialisten van Syngenta Vegetable Seeds. De YOOM is bijzonder smaakvol en bezit de perfecte balans tussen zoet en zuur. Dit zorgt voor een unieke en langdurige umami/hartige smaakbeleving.

Doordat het aanbod van professionele telers het hele jaar beschikbaar is, kunnen klanten op ieder gewenst moment deze heerlijke, gezonde tomaat aanschaffen. De YOOM wordt in de markt gezet middels een innovatieve merkcampagne. Dit zien we terug in de verpakkingen, reclames, een speciale website en activiteiten op social media.

De YOOM werd voor het eerst gepresenteerd op de Fruit Logistica 2019 en kreeg direct aandacht vanuit teeltmarkten in heel Europa, waaronder Spanje, Italië en Portugal. Deze landen leveren ook aan Frankrijk, de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Op dit moment wordt het merk YOOM ook in Noord-Amerika en Australazië in de markt gezet. Proeftelers hebben bevestigd dat de plant uitstekende prestaties levert wat betreft opbrengst en langdurige houdbaarheid van het product. Deze eigenschappen, samen met de mogelijkheden om YOOM-genetica aan te passen aan de moderne kasomgeving, bieden telers meer mogelijkheden om een gedifferentieerd aanbod voor retailers samen te stellen.

Jeremie Chabanis, Syngenta Value Chain Lead, denkt dat de YOOM-cocktailtomaat door zijn formaat, textuur, knapperigheid en sappigheid een geweldige gastronomische ervaring voor iedereen is.

Gezond en lekker in slechts twee hapjes. Uit interne onderzoeken van Syngenta is gebleken dat het gehalte aan anthocyanen in iedere YOOM-tomaat een stuk hoger ligt dan bij gewone tomaten,

aldus Chabanis. "Hierdoor krijgt de YOOM haar kenmerkende paarse kleur." Anthocyanen hebben naar verluidt een positieve invloed op een reeks gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, diabetes en ontstekingen.

"Naarmate de YOOM-tomaat op natuurlijke wijze aan de tros rijpt, ontwikkelt zij haar prachtige donkerpaarse kleur, stevige textuur en natuurlijke suikers. Consumenten zijn positief verrast door de frisheid en de unieke umami-smaak", voegt hij eraan toe.

De YOOM is ook een geweldige bron van essentiële mineralen en vitaminen, waaronder vitamine C, kalium en selenium, die bijdragen aan een gezonde voeding. Het is dus een handig en gezond lifestyleproduct.

Na een succesvol winterproductieprogramma in Zuid-Europa is de teelt in een aantal Noord-Europese landen nu in volle gang, wat de gelegenheid biedt tot lokale productie waar het kan. De vooruitzichten om het hele jaar door te blijven leveren zijn goed. De resultaten tijdens het voorjaar en de zomer in Noord-Amerika zijn in ieder geval veelbelovend voor een succesvolle commerciële lancering tijdens de komende teeltcyclus.

Meer informatie vindt u op: www.yoomtomato.com

Syngenta Yoom paarse tomaat