HYVIDO wintergerst : meer dan ooit voordelig !

Akkerbouwzaden
Hybride wintergerst telen heeft heel wat troeven. Betere droogte- en stresstoleranties, regelmaat, en een betere nutriëntenefficiëntie resulteren jaar na jaar in de hoogste opbrengsten.

Hybride wintergerst telen heeft heel wat troeven. 

Betere droogte- en stresstoleranties, regelmaat, en een betere nutriëntenefficiëntie resulteren jaar na jaar in de hoogste opbrengsten.

In de rassenproeven vertaalt zich dat in een bewezen opbrengstvoorsprong van 5 % (zowat 600 kg per hectare). En op praktijkpercelen (waar meer stress en heterogeniteit kan voorkomen), loopt de winst vaak nog hoger op, tot 10 % (voorbeelden van +1000 kg ten opzichte van een gewone gerst komen voor).

Grafiek: Gemiddelde meerjarige resultaten LCG Vlaanderen. 

 

Gemiddelde meerjarige resultaten korrelgerst LCG Vlaanderen (2018-2019-2020)

"BONUS HYVIDO":  > 600 kg/ha 

Extra opbrengst betekent nu zeer zeker nog meer winst

Voorgaande jaren was HYVIDO - met zijn extra kilo’s - onder de streep bijna altijd de winnaar. En dit ondanks de iets hogere prijs van het zaaizaad. Bij een gerstprijs van 
170 €/ton, werd gemiddeld een plus van 100 € graanopbrengst gerealiseerd (in proeven, in praktijk zelfs meer dan dat). Een waardevolle investering dus. De huidige hoge graanprijzen maken het telen van HYVIDO wintergerst nog aantrekkelijker. Bij een gerstprijs van 250 €/ton bijvoorbeeld, kan HYVIDO zo makkelijk 150 € extra graanopbrengst per hectare opleveren. In 2022 is er dus maar 1 juiste keuze : HYVIDO wintergerst van Syngenta.

Kies je voordeel met de volgende rassen, verkrijgbaar voor de komende uitzaai: