You are here

Onze spinazierassen goed beoordeeld door industrie!

Bladgewassen
30.05.2017

In de Benelux staan er meer dan 5000 hectares spinazie, waarvan ongeveer de helft lentespinazie is. Syngenta is misschien niet de grootste speler is de spinaziemarkt, maar over enkele zeer goede rassen beschikken we wel!

Om ons assortiment te tonen kwam het idee om een demoveld te laten zaaien. Met de hulp van de agrarische verantwoordelijke van Greenyard Frozen hebben we een teler gezocht waar de proef kon komen liggen en die het gewas kon verzorgen. Daar heeft Inagro (onderzoek en advies in land – en tuinbouw), de proef gezaaid.

De proef bestond uit 14 rassen, waarvan 8 rassen van Syngenta en 6 referentierassen, allemaal gezaaid in volgorde van vroegheid op 31 maart. Op die manier konden de bezoekers onze rassen goed vergelijken met rassen die ze reeds kennen. Op 22 mei kwamen een aantal geïnteresseerden uit de industrie bij elkaar, toen waren eerste rassen oogstklaar. Bij de vroege rassen stonden El Prado, LDSP975 en LDSP976, dewelke volledig wolfresistent zijn. Er werd vooral gekeken naar de schothoogte, wat heel belangrijk is bij vroege rassen.

Deze drie rassen deden het heel goed vergeleken met de standaardrassen en El Prado en LDSP975 staan ook al in de praktijk in proef. Verder toonden Matisse en Verdi, die reeds in de praktijk worden gezaaid, dat ze hun plaats in de planning van de klanten verdienen. Odysseus en LDSP969 zijn twee nieuwe latere rassen, waarvan het nu nog afwachten wordt hoe ze zullen presteren.

Spinazie rondgang
In totaal kwamen er 19 bezoekers vanuit zowel de verwerkende industrie en handel. Het was een ideaal moment om ons gamma te tonen en de reacties waren dan ook heel positief. Om af te sluiten hebben we dan gezamelijk genoten van een dagschotel en kon iedereen weer zijn werkzaamheden hervatten!

Spinazie rondgang
Alle details ove ronze spinazierassen kunt u in onze brochures terugvinden!