You are here

Wees de aaltjes voor en pas nematicide toe

Aardappel
10.04.2018
Voorkom aaltjes

Aaltjes/nematoden vormen in meerdere teelten (suikerbieten,maïs, aardappelen,…) een belangrijk probleem en geven aanleiding tot nefaste verliezen. Zo kan in de pootaardappelteelt uw volledige oogst nietig verklaard worden. Naast het aardappelcystenaaltje pakt Nemathorin 10G echter ook het Wortellesieaaltje, trichodorus-, maïswortelknobbelaaltje en ritnaalden aan. Vooral in gescheurde weides halen ritnaalden uw oogst onderuit.  Analyseer dus uw gronden op de aanwezigheid van aaltjes en neem vervolgens het zekere voor het onzekere. Met Nemathorin 10G biedt Syngenta u de zekerheid om het maximum uit uw aardappelteelt te halen. Ook bij zogenaamd resistente rassen is Nemathorin 10G al snel rendabel. Door Nemathorin 10G toe te passen, kennen de jonge plantjes een vlottere start. Naargelang de omstandigheden kun je Nemathorin 10G toepassen in de rij (aan 7,5 kg/ha) of volvelds vlak vóór het poten(30 kg/ha). Een goede verdeling en vermenging met de grond zijn primordiaal voor een afdoend resultaat zodat de toekomstige knollen volledig beschermd zitten. Ga voor een vlotte start en kies voor Nemathorin 10G. Uw handelaar helpt u graag verder!

Om niet in de problemen te komen met residu’s is het belangrijk dat u een wachttijd van minstens 120 dagen respecteert tussen het toepassen en de loofdoding van de aardappelen. Ga voor een vlotte start en kies voor Nemathorin 10G.

Voor de afstelling van uw granulaatstrooier kan u rechtstreeks contact opnemen met Syngenta en een afspraak maken via [email protected]