You are here

Optimaliseer uw bloemkool teeltschema met onze rassen!

Koolgewassen
22.02.2016

Een belangrijk moment in het bloemkoolseizoen is zeker ook het contracteren. Dit is dan ook volop aan de gang. De teeltplanning moet stillaan vorm krijgen en  hierbij hebben wij zeker een aantal interessante voorstellen.

Voor 1ste vrucht is DAVID een heel erg sterk ras dat zeker niet in de planning kan ontbreken. 
David kenmerkt zich vooral door zijn korte groeiduur en kwalitatief zeer sterke kool. Droge periodes geven weinig last met bruine roosjes, wat de oogstsnelheid zeker ten goede komt! DAVID geeft een betrouwbare en hoge opbrengst met vaste rozen.

Voor 2de vrucht kan DAVID een sterke combinatie vormen met rassen met een langere groeiduur. Wanneer deze samen geplant worden rond 1 juli, zal DAVID weggeoogst zijn eind september, dit onder goede omstandigheden. Ook na een oogst van 1 ste vrucht op hetzelfde perceel zal David, als ras met de kortste groeiduur in 2de vrucht, het snelst weggeoogst worden.

Kijk hieronder de tabel met de groeidagen van DAVID:

David

Zowel in 1ste als 2de vrucht kan GOHAN een goede aanvulling geven bij DAVID. GOHAN is ongeveer een week later oogstbaar dan DAVID en zal dus weggeoogst worden nadat DAVID zo goed als weg zal zijn. GOHAN heeft minder bemesting nodig ten opzichte van DAVID en CLARINA.

Clarina

Beiden rassen hebben echter wel tijdig de nodige afdekking nodig. Maar door de erg vaste kooleigenschappen kan na afdekking zonder meer gelijkmatiger weggoogst worden. Belangrijke opmerking: DAVID en zowel GOHAN houden zich sterk aan hun groeiduur en zijn dus gemakkelijker in te plannen dan andere rassen.

Bloemkooloogst

CLARINA is voor zowel 1ste als 2de vrucht een goede keuze wanneer u risico loopt op knolvoet. CLARINA zal u goede kwalitatieve kool leveren met kleine roosjes. De sterke gezondheid van het gewas is zowel voor industrie als voor de verse markt een zeer gewaardeerde eigenschap.

Clarina

HIER vindt u een teeltplanning waarmee u kan inschatten wanneer de oogst, in normale omstandigheden, zal plaatsvinden.

Onlangs verscheen in proeftuinnieuws  VOLGEND ARTIKEL naar aanleiding van de rassenkeuze voor de industrieteelt in 2016.

Voor meer informatie, neemt u a.u.b. contact op met:

Celine Denys
Crop Advisor Vegetables
+32 4 72049741
[email protected]