You are here

Een goede onkruidbestrijding voldoet aan 3 belangrijke spelregels:

Een vroege na-opkomst wint het altijd van een late na-opkomst.

Bij een vroege na-opkomst zijn de onkruiden nog klein en gemakkelijker te bestrijden, dit zowel voor de grassen als de moeilijkere dicotylen. De impact op de maïs is kleiner en hierbij ga je voor de hoogste opbrengst.  In sommige gevallen is later nog een correctie nodig, denken we hierbij aan haagwinde, zuring, zwaluwtong en in sommige gevallen opslag van chicorei of witloof.  Die laten we best even ontwikkelen vooraleer te bestrijden met een product op basis van prosulfuron.

 

Mesotrione zorgt voor een goede contactwerking en een langere duurwerking

De onkruiden nemen de mesotrione op via het blad, het hypcocotyl en de wortel.

werking meso en s-moc                 

 

Op percelen waar er geen beperkingen gelden voor het gebruik van TBA (Terbutylazine) is het aangewezen die op te nemen in het schema.  De TBA werkt als een booster.  Indien TBA niet kan worden gebruikt is het aangewezen de hoeveelheid mesotrione te verhogen.  In een TBA-schema kiezen we voor  75 tot 100 gr/ha mesotrione.  In een TBA-vrij schema verhogen we dit tot 100-125 gr/ha. (verwijzen naar slide 2 en 3 hieronder)

werkingsduur mesotrione                   mesotrione

 

PEAK®/CASPER®: INTERESSANTE PARTNER IN VELE OMSTANDIGHEDEN

PEAK®/CASPER® geeft een versterking van uw onkruidbestrijdingsschema op vele dicotyle onkruiden: veelknopigen, zuring, kamille, enz.

PEAK®/CASPER®  is uiterst geschikt voor een effectieve bestrijding van haagwinde, ofwel in menging met standaard onkruidbestrijding, ofwel alleen toegepast (erkend tot het 9 blad stadium van de maïs !).

PEAK®/CASPER®  kan in combinatie gebruikt worden met de andere middelen, bij solo toepassing moet er steeds een uitvloeier toegevoegd worden.