You are here

Bladluizen

Praktijkadvies voor bladluizen in consumptieaardappelen
 
 
Zuigschade zorgt voor verlies van opbrengst en kwaliteit in consumptie aardappelen. Dit kost u geld.
 
Bladluizen die het meest voorkomen in aardappelen zijn de Groene perzikluis (Myzus persicae) en de Aardappeltopluis (Macrsyphum euphorbiae). Maar ook de Wegedoornluis (Aphis nasturtii) en de vuilboomluis (Aphis frangulae) kunnen forse problemen geven.
 
Deze problemen werden niet in de laatste plaats veroorzaakt omdat met name de vuilboomluis ongevoelig bleek is voor een groot aantal middelen. Het inzetten van Actara bij het poten en van Plenum geeft een uitstekende oplossing.

Als de luis in contact komt met Plenum wordt direct de zuigdrang gestopt en zal de luis niet meer prikken. De luis zal niet direct doodgaan maar sterft na verloop van enkele dagen van de honger.

Hoe in de praktijk?
Steeds vaker zien we dat bij het poten het systemisch werkende product Actara wordt toegepast. Actara zorgt ervoor dat er in het begin van het seizoen geen populatieopbouw van luizen in het gewas kan plaatsvinden. 
Met de komst van Plenum worden later in het seizoen ook moeilijk bestrijdbare luizen als de  vuilboomluis en de wegedoornluis uitstekend bestreden. 
 

  • Voeg 0,3 kg/ha Plenum per hectare toe zodra de eerste luizen worden waargenomen na de bespuiting tegen toprol (vanaf half juli)

 

 

 

 

 

 

 

 Waarom Actara?                                                                    
• Beschermt tot 8-10 weken na planten het gewas; voorkomt populatieopbouw in het begin van het seizoen
• Bestrijdt luizen (ook vuilboomluis en wegedoornluis) effectief

Waarom Plenum?
• Bestrijdt alle luizen (ook vuilboomluis en wegedoornluis) effectief
• Werkt snel én heeft nawerking 
• Geeft natuurlijke vijanden de ruimte
• Uw gewas groeit ongestoord verder