You are here

Syngenta blikt met u terug op bijzondere bijeenkomsten

Koolgewassen
22.02.2016

In januari hebben we het genoegen gehad u te mogen verwelkomen op diverse bijeenkomsten. Zowel op onze telersvergadering als op Agro Expo hebben we veel telers onder u mogen ontmoeten en dat doet ons steeds heel veel plezier!

Dat het eerste een aangename en interessante avond geworden is, werd door verschillende telers reeds bevestigd! Naar jaarlijkse gewoonte zakte opnieuw heel wat volk af naar onze telersavond over koolgewassen.

Erfemissie
Erfemmissie is een steeds belangrijker aandachtspunt voor de hedendaagse landbouwer. Dat kwam Ellen Pauwelijn van Inagro ons duidelijk maken. "Allemaal goed en wel, proper werken, de spuit op het veld reinigen, plantbakbehandelingen niet uitvoeren op verharde grond... maar wat hebben de telers er nu aan om zoveel moeite te doen? Waarom niet snel alles afhandelen zoals ‘we dat al jaren gewend zijn’...?" Die extra inspanningen zijn voor jullie, telers zeker niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk! We moeten het milieu sparen om ons huidige productengamma zoveel mogelijk te kunnen behouden.

Driftreductie
Figuur: antwoord op de vraag aan de aanwezige kolentelers of ze driftreducerende doppen gebruiken.

De gevolgen zijn namelijk voor de teler aanzienlijk. Door vervuiling via erfemissie, zal de overheid maatregelen nemen. Dit kan als resultaat hebben dat zeer belangrijke producten uit de handel worden genomen. Hierdoor wordt het voor de telers steeds moeilijker om met een beperkt aantal producten een groot aantal ziekten en plagen in de gewassen te bestrijden. Laat ons allen samenwerken voor het behoud van voldoende goed werkende middelen en voor het behoud van een leefbare landbouw.

Teeltplanning 2016
Een goede opbrengst, goede kwaliteit en een eerlijke prijs voor onze producten is alles wat een tevreden teler wilt. Aan de opbrengst en kwaliteit van onze rassen wordt bij Syngenta jaar na jaar hard gewerkt om u zoveel mogelijk te helpen in deze bedrijfsvoering.

Bij industriebloemkool komen deze eigenschappen zeker en vast terug in onze toprassen: DAVID, GOHAN en CLARINA! Voor industriespruitkool zijn we zeker dat het aanbod: COBUS, AURELIUS, PROFITUS, CRYPTUS en LEWITUS u zeer goede resultaten zal bieden. En voor de versmarkt zijn nieuwkomers LUMINUS, MARTINUS en BELINDUS zeker het proberen waard naast onze bestaande rassen. MAAK HIER KENNIS MET ONZE NIEUWE RASSEN VIA EEN LEUKE, KORTE EN INFORMATIEVE VIDEO! Ook in het gamma witte kool, savooikool of broccoli kan iedereen zijn gading vinden. Voor meer info voor uw teeltplanning van komend seizoen kan u altijd contact opnemen met ons.

Gewasbescherming en spuittechnieken
Als laatste spreker bracht onze collega Ruud Roeven een boeiend verhaal rond spuittechniek. Aan de hand van een interactieve voordracht, werden enkele belangrijke aspecten van spuittechniek bijgebracht. Uit het antwoord op de gestelde vragen, werd al snel duidelijk dat niet iedereen het bij het rechte eind had. Gelukkig werden deze onduidelijkheden nadien uitgelegd aan de hand van proeven en voorbeelden. Want we weten al langer, gewasbescherming valt of staat met een goede spuittechniek !
Spuittechniekvraag

Figuur: Bijna iedereen was er van overtuigd dat een grove druppel dieper in het gewas dringt, en minder driftgevoelig is. Indringing is belangrijk in een gewas als bonen, spruiten, tripsin prei...

Nadien werden er nog onder de aanwezigen tal van mooie prijzen verloot: gratis zaden, 5l Ortiva Top®, 5l Folio Gold® en gratis kaarten voor de beurs Agro Expo 2016. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje. Proficiat aan de winnaars en bedankt voor jullie aanwezigheid!

Telersmeeting Syngenta januari 2016

Agro Expo Roeselare 2016
Naar tweejaarlijkse gewoonte waren we weer aanwezig op Agro Expo in Roeselare. Dé vakbeurs voor de professionele groententeler. Voor vele telers een (2- of 3-daagse) uitstap om even bij te praten met bedrijven waarmee ze nauw mee samenwerken: industrie of veiling, plantenkwekers, machinebouwers... maar ook met collega-telers die ze al een hele tijd niet gezien hadden! Kortom de hele sector was aanwezig! Wij willen iedereen bedanken voor de enthousiaste bezoeken aan onze stand!

Agro Expo jan 2016

Agro Expo 2 januari 2016